metoda eliminacji Gaussa

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Daisyy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 88
Rejestracja: 31 sty 2008, o 13:32
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wawa
Podziękował: 36 razy

metoda eliminacji Gaussa

Post autor: Daisyy »

moglby mi ktos lopatologicznie wytumaczyc? bo mam w sobote 2 poprawke a z ksiazki kompletnie nie rozumiem jak to robic ;/

\(\displaystyle{ \begin{cases} 2x_{1}-x_{2}+x_{3}-x_{4} =1\\ 2x_{1}-x_{2} -3x_{4} =2 \\ 3x_{1} -x_{3}+x_{4} =-3 \\ 2x_{1}+2x_{2}-2x_{3}+5x_{4} =-6 \end{cases}}\)
ODPOWIEDZ