Układ równań

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
agnuss89
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 18 lut 2008, o 23:48
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Katowice
Podziękował: 2 razy

Układ równań

Post autor: agnuss89 »

\(\displaystyle{ \begin{cases} -x_{1} - x_{2} =-3 \\ x_{2} - x_{3} =-1 \\ x_{1} + x_{3}=4 \\ 2x_{1} +x_{2}=4 \end{cases}}\)

Prosiłabym także o małe wytłumaczenie tego zadania:)
Pozdrawiam

Mam nadzieje ze teraz napisałam "regulaminowo" i kochany Pan moderator niczego nie usunie:)

Kod: Zaznacz cały

 egin{cases}  \  end{cases} 
Instrukcja LaTeX-a - wpisywanie wyrażeń matematycznych
Szemek
Ostatnio zmieniony 19 lut 2008, o 18:09 przez agnuss89, łącznie zmieniany 1 raz.
kacperek29
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 30 lis 2007, o 22:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kielce

Układ równań

Post autor: kacperek29 »

Z drobnymi uproszczeniami:
\(\displaystyle{ \begin{cases}
x_{1} - x_{2} = -3
\\
x_{2} = x_{3} - 1
\\
x_{1} = 4 - x_{3}
\\
2x_{1} + x_{2} = 4
\end{cases}
\\

\begin{cases}
x_{1} - x_{2} = -3
\\
x_{2} = x_{3} - 1
\\
x_{1} = 4 - x_{3}
\\
2 ft(4 - x_{3} \right) + ft( x_{3} -1 \right) = 4
\end{cases}
\\

\begin{cases}
x_{1} - x_{2} = -3
\\
x_{2} = x_{3} - 1
\\
x_{1} = 4 - x_{3}
\\
x_{3} = 3
\end{cases}
\\

\begin{cases}
x_{1} - x_{2} = -3
\\
x_{2} = 2
\\
x_{1} = 1
\\
x_{3} = 3
\end{cases}}\)
agnuss89
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 18 lut 2008, o 23:48
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Katowice
Podziękował: 2 razy

Układ równań

Post autor: agnuss89 »

ok dziekuje:) i także przepraszam za klamrę..że zapomnialam:/
ODPOWIEDZ