dlugosc srodkowej

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Atraktor
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 670
Rejestracja: 2 paź 2007, o 16:57
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Grodzisko/Wrocław
Podziękował: 98 razy
Pomógł: 37 razy

dlugosc srodkowej

Post autor: Atraktor »

nie wiem czy jestem w dobrym miejscu jesli nei to prosze o przesuniecie tematu:)

10/19
Punkty A i B o odciętych \(\displaystyle{ x_{A}=-1 , x_{B}=3}\) leza na prostej 2x-y-1=0.obl długość srodkowej OS trójkąta OAB gdzie O jest początkiem układu współrzędnych.

moje pytanie co to jest dokladnie: obl długość srodkowej OS trójkąta OAB?
JankoS
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3101
Rejestracja: 21 lis 2007, o 10:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zarów
Pomógł: 635 razy

dlugosc srodkowej

Post autor: JankoS »

Atraktor pisze:co to jest dokladnie: obl długość srodkowej OS trójkąta OAB?
Odległość środka odcinka AB od wierzhołka O.
ODPOWIEDZ