Prosty układ równań

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
maciejowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 11 lut 2008, o 11:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: dolny śląsk

Prosty układ równań

Post autor: maciejowy »

Rozwiązać:
\(\displaystyle{ \begin{cases} x-3y+2z=7 \\
x-t=2 \\
-x-3y+2z+2t=3
\end{cases}}\)
mizera03
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 176
Rejestracja: 2 paź 2007, o 14:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bialystok
Podziękował: 23 razy
Pomógł: 18 razy

Prosty układ równań

Post autor: mizera03 »

\(\displaystyle{ x= 7 - 2z}\)
\(\displaystyle{ y = 0}\)
\(\displaystyle{ z R}\)
\(\displaystyle{ t = 5 - 2z}\)
ODPOWIEDZ