układ równań ( macierz )

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
zbroziu
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 5 lut 2007, o 21:54
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: knz
Podziękował: 1 raz

układ równań ( macierz )

Post autor: zbroziu »

Witajcie mam do rozwiązania tą macierz, wszystko było by ekstra gdyby nie miała ona rozmiaru 3 na 4?? jak ją rozwiązać?
z góry dziękuje za podpowiedzi.


\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} x-y=1\\2x+2z=2\\x+z=0\\x+y+2z=1 \end{array}}\)
Ewa 20
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 164
Rejestracja: 18 lut 2007, o 12:55
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Ozimek
Podziękował: 18 razy
Pomógł: 12 razy

układ równań ( macierz )

Post autor: Ewa 20 »

wygląda na to, że jest to układ sprzeczny, na co wskazują równanie 2 i 3. A więc nie ma rozwiązania.
ODPOWIEDZ