Znajdź baze układu wektorów...

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
bonitka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 15 paź 2007, o 19:30
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: polska

Znajdź baze układu wektorów...

Post autor: bonitka »

Znajdz baze ukladu wektorów \(\displaystyle{ \vec{a_{1}}=(-1,2,3),\ \vec{a_{2}}=(-3,4,1),\ \vec{a_{3}}=(-2,3,3), \ \vec{a_{4}}=(-1,4,-15)}\), a nastepnie pozostale wektory ukladu zapisz jako kombinacje liniowe wektorów tej bazy.

LaTeX.
Nadmiar też bywa szkodliwy
Szemek
Ostatnio zmieniony 20 sty 2008, o 14:04 przez bonitka, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ