rozwiązać metodą Gaussa

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
paulincia88
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 14 paź 2007, o 23:00
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Główczyce
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 1 raz

rozwiązać metodą Gaussa

Post autor: paulincia88 »

Metodą Gaussa znaleźć rozwiązanie ogólne i jedno rozwiązanie szczególne układu równań liniowych:
\(\displaystyle{ -3x_{1}+2x_{2}+5x_{3}+3x{4}=-4}\)
\(\displaystyle{ -9x_{1}+6x_{2}-9x_{3}-8x_{4}=8}\)
\(\displaystyle{ -3x_{1}+2x_{2}-11x_{3}-15x_{4}=1}\)
ODPOWIEDZ