warosci wyznacznika

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
kudi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 16 sty 2008, o 12:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: s-ca

warosci wyznacznika

Post autor: kudi »

jakie sa mozliwe wartosci wyznacznika macierzy kwadratowej A stopnia n spelniajacej podane warunki

\(\displaystyle{ A^3 = 4A}\) dla n= 3,4
Ostatnio zmieniony 16 sty 2008, o 16:23 przez kudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kuch2r
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2302
Rejestracja: 18 paź 2004, o 18:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław/Ruda Śląska
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 408 razy

warosci wyznacznika

Post autor: kuch2r »

Skorzystaj z twierdzenie Cauchy'ego

\(\displaystyle{ \det{(A\cdot B)}= \det{A}\cdot \det{B}}\)
ODPOWIEDZ