kolejny przpadek wzgledem parametru

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
camol
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 46
Rejestracja: 16 paź 2007, o 17:08
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 4 razy

kolejny przpadek wzgledem parametru

Post autor: camol »

\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} (a-1)x+y+z=a-1\\x+(a-1)y+z=a+1\\x+y+(a-1)z=-2a \end{array}}\) rozwiazywalnosc wzgledem parametru a , prsilbym o roziwazanie krok po kroku i wytlumaczenie kolejnego postepowanie z gory wielkie dzieki
ODPOWIEDZ