Rzut prostokatny

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
darknet
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 21
Rejestracja: 19 sty 2007, o 15:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków

Rzut prostokatny

Post autor: darknet »

W \(\displaystyle{ R^{3}}\) wyznaczyć rzut prostokątny punktu A(0,1,0) na płaszczyznę x+y-z=0
Dobrze obliczyłem ten rzut ?? Bo nie wiem czy dobrze sie za to zabrałem. Jeżeli nie to proszę o pomoc jak to zrobic

\(\displaystyle{ \begin{cases} x= -\frac{1}{3}p \\ y= 1- \frac{1}{3}p \\z= \frac{1}{3}p \end{cases}}\)
Ostatnio zmieniony 2 sty 2008, o 21:54 przez darknet, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ