mom-kol rownanie macierzowe

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
kawafis44
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 474
Rejestracja: 22 paź 2007, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gliwice
Podziękował: 416 razy
Pomógł: 2 razy

mom-kol rownanie macierzowe

Post autor: kawafis44 »

3. Rozwiąż równanie
\(\displaystyle{ X\left[\begin{array}{ccc}1&1&1\\i&i&0\\1&0&0\end{array}\right] = ft[\begin{array}{ccc}2&-1&1\\1&2&1\end{array}\right]}\)

tutaj znajduje się oryginał zadania numer 3:

pozdrawiam!
ODPOWIEDZ