układ równań liniowych

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
piotrs67
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 48
Rejestracja: 10 kwie 2007, o 22:34
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 21 razy

układ równań liniowych

Post autor: piotrs67 »

\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} x+2y-3z=-1\\2x-py+z=3\\2x+y-pz=5 \end{array}}\)
Awatar użytkownika
kuch2r
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2302
Rejestracja: 18 paź 2004, o 18:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław/Ruda Śląska
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 408 razy

układ równań liniowych

Post autor: kuch2r »

poszukaj motywu pt. wzory Cramera.
ODPOWIEDZ