Kwadrat długości wektora

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Jakkub88
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16
Rejestracja: 16 gru 2007, o 14:40
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Sulechów
Podziękował: 9 razy

Kwadrat długości wektora

Post autor: Jakkub88 »

Dla wektorów a i b mamy: ab=4, \(\displaystyle{ \left| a\right| =1}\), \(\displaystyle{ \left| b\right| =2}\). Ile wynosi kwadrat długości wektora c=b+4a
wb
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3507
Rejestracja: 20 sie 2006, o 12:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Brodnica
Podziękował: 12 razy
Pomógł: 1260 razy

Kwadrat długości wektora

Post autor: wb »

\(\displaystyle{ (b+4a)^2=b^2+4a\circ b+16a^2=2^2+4 4+16 1^2=...}\)
ODPOWIEDZ