Znalezc macierze

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
profesorq
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 384
Rejestracja: 12 lut 2007, o 19:40
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: wawa
Podziękował: 77 razy
Pomógł: 1 raz

Znalezc macierze

Post autor: profesorq »

Znaleźć macierze \(\displaystyle{ M^A_B(\phi)}\), \(\displaystyle{ M^B_C(\psi)}\),\(\displaystyle{ M^A_C(\psi \circ \phi)}\) jeśli
\(\displaystyle{ \cdot \phi :R^2 \longrightarrow R^3, \phi((x, y)) = (x - y, x - y, y)}\)
\(\displaystyle{ \cdot \psi :R^3 \longrightarrow R^4, \psi((x, y,z)) = (y, x +z,x,z)}\)
\(\displaystyle{ A = ((1,1),(1,0)) , B = ((1,1,0), (0,1,1),(1,0,1)) , C = ((1,0,0,0),(0,1,0,0),(0,0,1,0), (0,0,0,1))}\)
ODPOWIEDZ