Wykonaj dzialania na macierzach

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
xyz2017
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 20 paź 2007, o 17:39
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wroclaw
Podziękował: 1 raz

Wykonaj dzialania na macierzach

Post autor: xyz2017 »

Ile to bedzie

\(\displaystyle{ A\cdot(X\cdot A+X)=}\)

scyth mam takie zadanie i znou sie zablokowałem

A(X•A•X)• B(DO MINUS PIERWSZEJ) =A Musze wyznaczyc X mam podanemacierze A i B -wpadłem na troche inny pomysł

A(X•A•X)•B(do -1)=A / •B (od prawej)
A(X•A•X)= A•B /• A(do -1) (od lewej)
X•A•X=B I teraz jestem zablokowany, gdzie popełnilem bład///????
Ostatnio zmieniony 23 paź 2007, o 00:18 przez xyz2017, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
scyth
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6392
Rejestracja: 23 lip 2007, o 15:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 1087 razy

Wykonaj dzialania na macierzach

Post autor: scyth »

AXA+AX?
ODPOWIEDZ