Dyskusja rozwiązań

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
max123321
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3396
Rejestracja: 26 maja 2016, o 01:25
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 981 razy
Pomógł: 3 razy

Dyskusja rozwiązań

Post autor: max123321 »

Nie rozwiązując układu równań rozstrzygnij, jaka jest zależność liczby rozwiązań od
wartości parametru \(\displaystyle{ p}\):

\(\displaystyle{ \begin{cases} px + y + z = 1 \\ x + y − z = p \\x − y + pz = 1 \end{cases} }\)

Jak to zrobić bez rozwiązywania układu równań?
Awatar użytkownika
Janusz Tracz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4085
Rejestracja: 13 sie 2016, o 15:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: hrubielowo
Podziękował: 80 razy
Pomógł: 1398 razy

Re: Dyskusja rozwiązań

Post autor: Janusz Tracz »

Kod: Zaznacz cały

pl.wikipedia.org/wiki/Twierdzenie_Kroneckera-Capellego
Twierdzenie Kroneckera-Capellego
ODPOWIEDZ