Oblicz długość jednej z wysokości równoległościanu

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
MKolaj15
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 10 lis 2021, o 21:06
Płeć: Mężczyzna
wiek: 20
Podziękował: 2 razy

Oblicz długość jednej z wysokości równoległościanu

Post autor: MKolaj15 »

Oblicz długość jednej z wysokości równoległościanu rozpiętego na wektorach \(\displaystyle{ v_1 = (0, 3, 1), v_2= (3, 0, 1), v_3 = (1, 3, 0)}\). Jakie jest pole powierzchni ściany rozpiętej na wektorach \(\displaystyle{ v_1}\) i \(\displaystyle{ v_2}\)?

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak oblicza się wysokość równoległościanu?
Ostatnio zmieniony 27 sty 2022, o 19:52 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Brak LaTeXa - proszę zapoznać się z instrukcją: https://matematyka.pl/latex.htm.
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 34281
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 5203 razy

Re: Oblicz długość jednej z wysokości równoległościanu

Post autor: Jan Kraszewski »

MKolaj15 pisze: 27 sty 2022, o 19:17Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak oblicza się wysokość równoległościanu?
Dzielisz objętość równoległościanu przez pole ściany równoległościanu, na którą opuszczona jest wysokość.

JK
ODPOWIEDZ