Mam problem z tymi zadaniami z algebry:
Zadanie 1. Pokazać, że dla danego wektora \(\displaystyle{ u}\) istnieje tylko jeden wektor \(\displaystyle{ −u}\) do niego przeciwny.
Zadanie 2. Pokazać, że dla każdego skalara \(\displaystyle{ \alpha}\) zachodzi równość \(\displaystyle{ \alpha\cdot 0 = 0}\).
Bardzo proszę o pomoc i możliwe wytłumaczenie tych zadań.
Przestrzenie liniowe
Przestrzenie liniowe
Ostatnio zmieniony 9 mar 2021, o 21:48 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Brak LaTeXa - proszę zapoznać się z instrukcją: https://matematyka.pl/latex.htm. Nie używaj Caps Locka.
Powód: Brak LaTeXa - proszę zapoznać się z instrukcją: https://matematyka.pl/latex.htm. Nie używaj Caps Locka.