Wektory, parametr m, iloczyn skalarny

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
affected
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 40
Rejestracja: 4 lis 2006, o 10:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Wektory, parametr m, iloczyn skalarny

Post autor: affected »

Dla jakiej wartości parametru m wektory\(\displaystyle{ 3\vec{a}+m\vec{b}}\) i \(\displaystyle{ 2\vec{b}-\vec{a}}\) są prostopadłe jeśli \(\displaystyle{ |\vec{a}|=6 \ i \ |\vec{b}|=7 \ a \ (\angle\vec{a}\vec{b})=\frac{4}{3}*\pi}\)
ODPOWIEDZ