Wyznaczanie rozwiązań parametrycznych

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Arvenox
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 18 cze 2020, o 17:42
Płeć: Mężczyzna

Wyznaczanie rozwiązań parametrycznych

Post autor: Arvenox »

Proszę o pomoc z zadaniem:

Wyznacz w przestrzeni wektorowej \(\displaystyle{ V=\RR^{5} }\) wektorowe rozwiązania parametryczne równania postaci: \(\displaystyle{ x _{1}-3x _{2}+3x _{3}-x _{4}=15}\)
Ostatnio zmieniony 18 cze 2020, o 19:01 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Awatar użytkownika
Janusz Tracz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4075
Rejestracja: 13 sie 2016, o 15:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: hrubielowo
Podziękował: 80 razy
Pomógł: 1395 razy

Re: Wyznaczanie rozwiązań parametrycznych

Post autor: Janusz Tracz »

\(\displaystyle{ \begin{cases} x_1= 15 +3x_2-3x_3+x_4 \\ x_2=x_2\\ x_3=x_3\\ x_4=x_4\\ x_5=x_5\end{cases} }\)
ODPOWIEDZ