Pomoc z zadaniami - wektory

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
infoxd
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 13 maja 2020, o 14:45
Płeć: Mężczyzna
wiek: 21

Pomoc z zadaniami - wektory

Post autor: infoxd »

[zad 1] Obliczyć kąt pomiędzy wektorami: \(\displaystyle{ w=[-2, 0, 1]}\) oraz \(\displaystyle{ v=[3, 2, -1]}\).

[zad 2] Obliczyć długość wektora powstałego w wyniku kombinacji liniowej wektorów : \(\displaystyle{ -2a+3b+5c}\),
gdzie \(\displaystyle{ a=[-2, 7, 1], b=[1, 0, 3], c=[0, -2, 2]}\).
Ostatnio zmieniony 13 maja 2020, o 15:10 przez Dasio11, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Wyrażenia matematyczne umieszczaj w klamrach [latex][/latex].
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22207
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3754 razy

Re: Pomoc z zadaniami - wektory

Post autor: a4karo »

I w czym Ci pomóc?
ODPOWIEDZ