Witam, mam problem z wyznaczeniem \(\displaystyle{ X}\) z tego równania: \(\displaystyle{ 2(A ^{T} \cdot B-2X)= C^{T}}\)
Mógłby ktoś zapisać to krok po kroku?
wyznaczanie X z równania macierzy
-
- Użytkownik
- Posty: 4
- Rejestracja: 22 kwie 2020, o 17:21
- Płeć: Mężczyzna
- wiek: 21
- Podziękował: 1 raz
wyznaczanie X z równania macierzy
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2020, o 23:58 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.
- Janusz Tracz
- Użytkownik
- Posty: 4060
- Rejestracja: 13 sie 2016, o 15:01
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: hrubielowo
- Podziękował: 79 razy
- Pomógł: 1391 razy
Re: wyznaczanie X z równania macierzy
\(\displaystyle{ 2(A ^{T} \cdot B-2X)= C^{T}}\)
\(\displaystyle{ 2A ^{T} \cdot B-4X= C^{T}}\)
\(\displaystyle{ 2A ^{T} \cdot B-C^{T} = 4X}\)
\(\displaystyle{ X= \frac{2A ^{T} \cdot B-C^{T}}{4} }\)
\(\displaystyle{ 2A ^{T} \cdot B-4X= C^{T}}\)
\(\displaystyle{ 2A ^{T} \cdot B-C^{T} = 4X}\)
\(\displaystyle{ X= \frac{2A ^{T} \cdot B-C^{T}}{4} }\)