macierz przekształcenia liniowego

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
bibiko4
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 6 sty 2020, o 07:23
Płeć: Mężczyzna
wiek: 44

macierz przekształcenia liniowego

Post autor: bibiko4 »

Znaleźć macierz przekształcenia liniowego we wskazanych bazach:
\(\displaystyle{ u_1 = (1,0,0,−1), u_2 = (1,0,0,1), u_3 = (0,1,1,0), u_4 = (0,1,−1,0) \\
v_1 = (1,1,0), v_2 = (0,1,0), v_3 = (0,1,1)}\)
ODPOWIEDZ