Wymiar przestrzeni wektorowej

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
math196
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 101
Rejestracja: 13 maja 2019, o 12:49
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował: 27 razy

Wymiar przestrzeni wektorowej

Post autor: math196 »

zad.1 Wymiar przestrzeni wektorowej
\(\displaystyle{ \{p\in \RR _{4} [x]:p(1)+p'(0)=p'(1)+p''(0)=0\}}\) jest równy:
\(\displaystyle{ A.\ 3.\newline
B.\ 4.\newline
C.\ 0.\newline
D.\ 1.}\)

zad.2 Punktem symetrycznym do punktu \(\displaystyle{ P=(0,1,3)}\) względem prostej \(\displaystyle{ l: \frac{x+1}{-2} = \frac{y}{1} = \frac{z-5}{3}}\) jest punkt ?
Ostatnio zmieniony 25 lip 2019, o 09:49 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Temat umieszczony w złym dziale.
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 34240
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 5203 razy

Re: Wymiar przestrzeni wektorowej

Post autor: Jan Kraszewski »

Było: 441996.htm i https://matematyka.pl/441995.htm.

JK
Zablokowany