Dyskusja rozwiązań dla parametru p

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
tadol98
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 25 sty 2019, o 17:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków

Dyskusja rozwiązań dla parametru p

Post autor: tadol98 »

Przeprowadź dyskusję rozwiązań dla parametru \(\displaystyle{ p}\) (wyznaczyć też wymiar przestrzeni rozwiązań)
Rozwiązać układ dla \(\displaystyle{ p}\): \(\displaystyle{ \dim\Omega > 0}\)

\(\displaystyle{ \begin{cases} x+2y+pz=0\\ 2x+(p+2)y+(2p+2)z=2\\ (p-2)x+(p-2)y+(3-2p)z=p-1 \end{cases}}\)
Ostatnio zmieniony 25 sty 2019, o 20:01 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
ODPOWIEDZ