Odzwzorwanie liniowe

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
kflis
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 13 sty 2019, o 19:10
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraśnik

Odzwzorwanie liniowe

Post autor: kflis »

Znajdź odwzorowanie liniowe f spełniające warunki
\(\displaystyle{ f(−1, 1, 1) = (1, −3, 0), f(1, −1, 1) = (1, 1, 2), f(1, 1, −1) = (1, 1, 2)}\)
oraz jego jądro i obraz i ich bazy i wymiary.

Nie wiem jak to ruszyc
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22210
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3755 razy

Re: Odzwzorwanie liniowe

Post autor: a4karo »

Jak obrazem tego samego wektora sa trzy różne wektory, to masz kłopot
kflis
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 13 sty 2019, o 19:10
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraśnik

Re: Odzwzorwanie liniowe

Post autor: kflis »

A jak to zacząć ?
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22210
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3755 razy

Re: Odzwzorwanie liniowe

Post autor: a4karo »

Zacznij od napisania poprawnie treści zadania
kflis
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 13 sty 2019, o 19:10
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraśnik

Re: Odzwzorwanie liniowe

Post autor: kflis »

To tak jak napisałem brzmi treść zadania
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 34283
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 5203 razy

Re: Odzwzorwanie liniowe

Post autor: Jan Kraszewski »

No to zadanie jest źle (bo bezsensownie) sformułowane.

JK
ODPOWIEDZ