jak mnożymy wektor wierszowy z macierzą kwadratową?
\(\displaystyle{ [a_1,b_1] \circ \left[
\begin{array}{cc}
a & b\\
c & d
\end{array}
\right]
\qquad}\) =
pierwsza współrzędna wektora razy pierwsza kolumna macierzy + druga współrzędna wektora razy druga kolumna macierzy?
wektor skalarnie macierz
-
- Administrator
- Posty: 34239
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5203 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 207
- Rejestracja: 8 kwie 2018, o 20:38
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 42 razy
Re: wektor skalarnie macierz
wektor razy macierz
-- 21 lis 2018, o 13:10 --
kiedy mamy \(\displaystyle{ [a_1,b_1] \circ [a,b]=[a_1a+b_1b]}\) jak wykonać działanie jesli mamy macierz kwadratową?
-- 21 lis 2018, o 13:10 --
kiedy mamy \(\displaystyle{ [a_1,b_1] \circ [a,b]=[a_1a+b_1b]}\) jak wykonać działanie jesli mamy macierz kwadratową?
Ostatnio zmieniony 21 lis 2018, o 13:17 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.