Witam,
Chciałbym się tylko upewnić, czy przy działaniach na macierzach można wyciągać przed nawias?
\(\displaystyle{ A\vec{x}=A^{T}\vec{x}}\)
\(\displaystyle{ \vec{x}(A-A^{T}) = 0}\)
?
Działania - macierze
-
- Użytkownik
- Posty: 3568
- Rejestracja: 7 mar 2011, o 22:16
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Pomógł: 910 razy
Re: Działania - macierze
Można, ale tak:
\(\displaystyle{ (A-A^{T}) \vec{x}= 0}\)
Mnożenie macierzy nie jest przemienne.
\(\displaystyle{ (A-A^{T}) \vec{x}= 0}\)
Mnożenie macierzy nie jest przemienne.