Formuła (wektoryzacja + iloczyn tensorowy) - interpretacja

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Awatar użytkownika
leg14
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3132
Rejestracja: 5 lis 2014, o 20:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 154 razy
Pomógł: 475 razy

Formuła (wektoryzacja + iloczyn tensorowy) - interpretacja

Post autor: leg14 »

Urządzam konkurs na najładniejszą interpretację
równości \(\displaystyle{ vec(BXC) = (C^{t} \otimes B)Vec(X)}\) (literki to macierze \(\displaystyle{ dim(B) = r\times p,dim(X) = p\times m, dim(C)= m\times n}\))

w języku algebry.(ja nie mam żadnej interpretacji, ale na razie wygrywam)
Ostatnio zmieniony 17 paź 2018, o 21:40 przez AiDi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
ODPOWIEDZ