Potrzebuje pomocy jak rozwiązać poniższe zadanie:
Rozwiązaniem układu równań \(\displaystyle{ \begin{cases} -2x+y-3z=-8 \\ x+2y+4z-5v=-1 \\ 3x-y+5z-v=11 \end{cases}}\) jest:
A. płaszczyzną w 4-wymiarowej przestrzeni afinicznej
B. hiperpłaszczyzną w 4-wymiarowej przestrzeni afinicznej
C. płaszczyzną w 3-wymiarowej przestrzeni afinicznej
D. hiperpłaszczyzną w 3-wymiarowej przestrzeni afinicznej
Z góry dziękuje bardzo za pomoc
Układ równań i przestrzeń afiniczna
-
- Użytkownik
- Posty: 5
- Rejestracja: 17 sie 2018, o 17:46
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Szczecin
- Podziękował: 3 razy
Układ równań i przestrzeń afiniczna
Ostatnio zmieniony 18 sie 2018, o 10:07 przez loitzl9006, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Wyrażenie matematyczne umieszczaj między znacznikami[latex] oraz [/latex] .
Powód: Wyrażenie matematyczne umieszczaj między znacznikami
-
- Użytkownik
- Posty: 7917
- Rejestracja: 18 mar 2009, o 16:24
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 30 razy
- Pomógł: 1671 razy
Re: Układ równań i przestrzeń afiniczna
Policz rząd macierzy rozszerzonej układu lub znajdź jego rozwiązanie ogólne.
Na podstawie jednej z tych czynności w oparciu o definicję hiperpłaszczyzny w przestrzeni afinicznej \(\displaystyle{ \RR^{n}}\) zaznacz prawidłową odpowiedź.
Na podstawie jednej z tych czynności w oparciu o definicję hiperpłaszczyzny w przestrzeni afinicznej \(\displaystyle{ \RR^{n}}\) zaznacz prawidłową odpowiedź.