Potrzebuje pomocy
Treść: Zbadań ilość rozwiązań układu równań
\(\displaystyle{ \begin{cases} px-3y+pz+4t+p-1 \\ 2px+y-pz-2t=2p-2 \\-4px-2y+p^z+4t=-p-2\end{cases}}\)
w zależności od parametru \(\displaystyle{ p}\).
Zbadań ilość rozwiązań układu równań
Zbadań ilość rozwiązań układu równań
Ostatnio zmieniony 21 cze 2018, o 23:09 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Temat umieszczony w złym dziale.
Powód: Poprawa wiadomości. Temat umieszczony w złym dziale.
-
- Administrator
- Posty: 34295
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5203 razy
Re: Zbadań ilość rozwiązań układu równań
W tym ostatnim równaniu
\(\displaystyle{ -4px-2y+\red p^z\black+4t=-p-2}\)
na pewno jest potęga?
JK
\(\displaystyle{ -4px-2y+\red p^z\black+4t=-p-2}\)
na pewno jest potęga?
JK
Re: Zbadań ilość rozwiązań układu równań
Jan Kraszewski pisze:W tym ostatnim równaniu
\(\displaystyle{ -4px-2y+\red p^z\black+4t=-p-2}\)
na pewno jest potęga?
JK
faktycznie pomyłka, poinno byc \(\displaystyle{ -4px-2y+\red p^2z\black+4t=-p-2}\)
-
- Administrator
- Posty: 34295
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5203 razy
Re: Zbadań ilość rozwiązań układu równań
A w pierwszym równaniu (które na razie nie jest równaniem) zapewne powinno być
\(\displaystyle{ px-3y+pz+4t\red =\black p-1.}\)
JK
\(\displaystyle{ px-3y+pz+4t\red =\black p-1.}\)
JK
Re: Zbadań ilość rozwiązań układu równań
zgadza się, przepraszam, pośpiechJan Kraszewski pisze:A w pierwszym równaniu (które na razie nie jest równaniem) zapewne powinno być
\(\displaystyle{ px-3y+pz+4t\red =\black p-1.}\)
JK
-
- Administrator
- Posty: 34295
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5203 razy