Znaleźć bazę i wymiar błąd

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
anios0025
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 55
Rejestracja: 18 lis 2017, o 18:48
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: szczecin
Podziękował: 18 razy

Znaleźć bazę i wymiar błąd

Post autor: anios0025 »

Znaleźć bazę i wymiar przestrzeni liniowej \(\displaystyle{ V \subset \RR^3}\) rozpięte na wektorach:

\(\displaystyle{ v_1=(2,-1,1),\ v_2=(-2,2,1),\ v_3=(0,1,2),\ v_4=(-2,3,3),\ v_5=(1,0,1)}\)

Wynik wyszedł mi, że bazą są wektory \(\displaystyle{ v_{1}, v_{2}}\) i \(\displaystyle{ v_{5}}\), a w odpowiedziach jest \(\displaystyle{ v_{3}, v_{2}}\) i \(\displaystyle{ v_{5}}\).

Wie ktoś czy błąd mam ja, czy błąd jest w odpowiedziach?
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2018, o 03:00 przez SlotaWoj, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Poprawa wiadomości. Polskie litery, wielkie litery.
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 34294
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 5203 razy

Znaleźć bazę i wymiar błąd

Post autor: Jan Kraszewski »

Ty masz dobrze i odpowiedzi też mają dobrze, co nie powinno Cię dziwić.

JK
ODPOWIEDZ