Przekształcenia liniowe

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Akiva
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 60
Rejestracja: 26 sty 2018, o 19:47
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 5 razy

Przekształcenia liniowe

Post autor: Akiva »

Wiemy,że \(\displaystyle{ f: R ^{3} \rightarrow R ^{4}}\) jest przekształceniem liniowym:

\(\displaystyle{ f(1,1,1)=(1,-1,0,2) \\
f(0,1,3)=(2,0,3,1) \\
f(0,2,3)=(-1,0,1,-1)}\)


Wyznaczyć macierz tego przekształcenia w bazach kanonicznych.
Ostatnio zmieniony 29 sty 2018, o 16:01 przez SlotaWoj, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
ODPOWIEDZ