układ równań

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
tulipan_87
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 20 sty 2018, o 21:13
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Krosno

układ równań

Post autor: tulipan_87 »

Proszę pomóżcie w rozwiązaniu układu równań:
⎧3x+8y+5z+3s+10t=0
⎨x+2y+z−s+6t=0
⎩5x+12y+7z+s+22t=0
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22207
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3754 razy

Re: układ równań

Post autor: a4karo »

Rząd macierzy jest równy 2 (pokaż to).

Jaki stąd wniosek?
ODPOWIEDZ