prostopadłe wersory

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
fibe
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 19 sty 2018, o 13:41
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: polska

prostopadłe wersory

Post autor: fibe »

Mam zadanie, w którym mam dwa prostopadłe do siebie wersory, oraz informację ze wektor a=5p-q, oraz wektor b=p+q,i mam policzyć (a=b)^2. Proszę o pomoc, bo za każdym razem wychodzi mi inny wynik.
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22211
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3755 razy

Re: prostopadłe wersory

Post autor: a4karo »

Czym sa \(\displaystyle{ p}\) i \(\displaystyle{ q}\)? Co to jest \(\displaystyle{ (a-b)^2}\) ?
Używaj LaTeXa i pokaż swoje rachunki...

Jak liczysz to samo i za każdym razem wychodzi Ci coś innego, to robisz błąd (albo dwa)
ODPOWIEDZ