Rozwiązać układ równań metodą eliminacji Gaussa

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
jackbriggs
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 27 lis 2017, o 12:33
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował: 5 razy

Rozwiązać układ równań metodą eliminacji Gaussa

Post autor: jackbriggs »

\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} 2x+3y+2z=1\\3x+4y+2z=2\\4x+2y+3z=3 \end{array}}\)

Nie mam pojęcia jak to ruszyć Proszę o pomoc.
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22204
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3753 razy

Re: Rozwiązać układ równań metodą eliminacji Gaussa

Post autor: a4karo »

A znasz metodę?
ODPOWIEDZ