Rozwiązać układ równań metodą eliminacji

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
mała193
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 237
Rejestracja: 3 sty 2007, o 14:30
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 63 razy

Rozwiązać układ równań metodą eliminacji

Post autor: mała193 »

\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} 2x-y+3z=13\\x-y=3\\x+y-2z=-7\\-3x-2y+z=4 \end{array}}\)
z tego wiem tylko tyle że trzeba stworzyć macierz ale co sie dalej robi? proszę o dokładne rozpisanie krok po kroku jak sie rozwiązuje
Awatar użytkownika
Amon-Ra
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 882
Rejestracja: 16 lis 2005, o 16:51
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Tczew
Pomógł: 175 razy

Rozwiązać układ równań metodą eliminacji

Post autor: Amon-Ra »

Zerknij tutaj:
... _liniowych
ODPOWIEDZ