Wyznaczenie iloczynu liczb znając splot owych liczb.

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Nostroo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 30 paź 2016, o 19:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań

Wyznaczenie iloczynu liczb znając splot owych liczb.

Post autor: Nostroo »

Niech dane będą wektory:
\(\displaystyle{ x= (8,7,...,2,1) ^{T} \in R ^{8}}\) oraz \(\displaystyle{ y= (6,6,7,7,9,9,2,2) ^{T} \in R ^{8}}\)
Znając splot
\(\displaystyle{ x \cdot y = (48,90,134,171,217,254,226,196,148,106,70,41,19,6,2,0)^{T}}\)
(ta kropka jest w kółku)
wyznacz iloczyn liczb \(\displaystyle{ (12345678)_{10}}\) i \(\displaystyle{ (22997766)_{10}}\)
ODPOWIEDZ