Dla podanych liczb \(\displaystyle{ a}\) i \(\displaystyle{ b}\) wskazać liczby \(\displaystyle{ c}\) i \(\displaystyle{ d}\) o następującej własności: Dla każdego układu równań liniowych jednorodnych z czterema niewiadomymi, którego rozwiązaniami są \(\displaystyle{ (1,2,3,4)}\) oraz \(\displaystyle{ (2,3,5,6)}\), rozwiązaniem tego układu jest także \(\displaystyle{ (a,b,c,d)}\).
a) \(\displaystyle{ a=1, b=1, c=?, d=?}\)
b)\(\displaystyle{ a=3, b=2, c=?, d=?}\)
Pozostałe rozwiązania układu
- kerajs
- Użytkownik
- Posty: 8581
- Rejestracja: 17 maja 2013, o 10:23
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 307 razy
- Pomógł: 3349 razy
Pozostałe rozwiązania układu
a)
\(\displaystyle{ \alpha \left[ 1,2,3,4\right] + \beta \left[ 2,3,5,6\right]=\left[ 1,2,c,d\right]}\)
\(\displaystyle{ a=1, b=1, c=2, d=2}\)
b)
\(\displaystyle{ \alpha \left[ 1,2,3,4\right] + \beta \left[ 2,3,5,6\right]=\left[ 3,2,c,d\right]}\)
\(\displaystyle{ a=3, b=2, c=5, d=4}\)
\(\displaystyle{ \alpha \left[ 1,2,3,4\right] + \beta \left[ 2,3,5,6\right]=\left[ 1,2,c,d\right]}\)
\(\displaystyle{ a=1, b=1, c=2, d=2}\)
b)
\(\displaystyle{ \alpha \left[ 1,2,3,4\right] + \beta \left[ 2,3,5,6\right]=\left[ 3,2,c,d\right]}\)
\(\displaystyle{ a=3, b=2, c=5, d=4}\)