Cyfrowe przetwarzanie Sygnałów( kolos :< )

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Mephi1993
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 30 mar 2017, o 14:40
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Białystok

Cyfrowe przetwarzanie Sygnałów( kolos :< )

Post autor: Mephi1993 »

Witam szukam wszędzie w internecie i nie mogę znaleźć jak się to robi :

Obliczyć iloczyn skalarny funkcji \(\displaystyle{ \sin 2x}\) i \(\displaystyle{ \cos x}\) zadanych na przedziale \(\displaystyle{ [ -\pi, \pi ]}\).

Jeżeli ktoś to jakimś cudem ogarnia , bardzo prosiłbym o jakieś zdjęcie z rozwiązaniem, i mniej więcej co i jak.
Ostatnio zmieniony 1 kwie 2017, o 18:53 przez Afish, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .Temat umieszczony w złym dziale.
miodzio1988

Cyfrowe przetwarzanie Sygnałów( kolos :< )

Post autor: miodzio1988 »

jak taki iloczyn definiujemy? Podpowiem, że jako całkę, ale jaką?

Latex pamiętaj
ODPOWIEDZ