Wektory + trochę geometrii

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Novy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 126
Rejestracja: 20 sie 2007, o 21:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 3 razy

Wektory + trochę geometrii

Post autor: Novy »

mamy punkty:


\(\displaystyle{ A=(0,0,0)\,\,
B=(0,1,1)\,\,
C=(2,3,1)\,\,
D=(2,0,2)}\)



Obliczyć pole trójkąta ABC
Podać cosinus kąta ABC
Podać objętość czworościanu ACDB
ODPOWIEDZ