Równanie macierzowe

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
aad_ziaa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 11 lut 2017, o 18:54
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Poznań

Równanie macierzowe

Post autor: aad_ziaa »

witam ! proszę o pomoc... może za długo siedzę już i zaczynam kombinować ale czy podany niżej układ jest sprzeczny ?



\(\displaystyle{ \begin{cases} x+y+z-2u=6\\-2x+y+z+u=3\\-x+2y+3z-u=12 \end{cases}}\)
miodzio1988

Równanie macierzowe

Post autor: miodzio1988 »

Nie. Ma nieskonczenie wiele rowiazan
ODPOWIEDZ