W zależności od wartości parametru r

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
max123321
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3394
Rejestracja: 26 maja 2016, o 01:25
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 981 razy
Pomógł: 3 razy

W zależności od wartości parametru r

Post autor: max123321 »

W zależności od wartości parametru \(\displaystyle{ r \in \RR^3 \rightarrow \RR^3}\) zbadaj liczbę przekształceń liniowych spełniających warunki
\(\displaystyle{ \phi\left(\left( 1,1,1\right) \right)=\left( 2,3\right),\phi\left(\left( 2,3,r\right) \right)=\left( 5,6\right),\phi\left(\left( 1,r,7\right) \right)=\left( 5,3\right)}\)

Jak to zrobić??
ODPOWIEDZ