Kąt między płaszczyznami.

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
szuchasek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 369
Rejestracja: 9 paź 2013, o 16:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 50 razy

Kąt między płaszczyznami.

Post autor: szuchasek »

Obliczyc kat miedzy płaszczyzna \(\displaystyle{ \pi _{1}: 2x+y +3z −2 = 0}\) oraz płaszczyzna \(\displaystyle{ \pi _{2}}\) przechodzaca przez punkt \(\displaystyle{ P(1, 0,−2)}\) i rozpieta na wektorach \(\displaystyle{ \vec{u} = [1, 1,−1]}\) oraz \(\displaystyle{ \vec{v} =[0,−2, 3].}\)

Czy mógłby mi ktos napisać po kolei co mam robić, od czego zacząc?
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22207
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3754 razy

Kąt między płaszczyznami.

Post autor: a4karo »

Najpierw odpowiedz sobie na pytanie : czym jest kąt między płaszczyznami?
ODPOWIEDZ