Rozwiązywanie układów równań

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Qwertyluk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 54
Rejestracja: 1 lis 2016, o 18:06
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Będzin
Podziękował: 19 razy

Rozwiązywanie układów równań

Post autor: Qwertyluk »

Rozwiąż układ równań, jeżeli rozwiązanie zależy od parametrów, odpowiedz na pytania:

a)\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} 8x+39y=11\\2x+11y=1\\x+3y=4\\7x+36y=7\\-x+7y=-18 \end{array}}\)

b) \(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} a-b+5c+2d-3e=1\\2a+b-c+4d-6e=3\end{array}}\)


(i) Które zmienne nie mogą należeć do zbioru parametrów?
(ii) Które zmienne nie mogą jednocześnie należeć do zbioru parametrów?
miodzio1988

Rozwiązywanie układów równań

Post autor: miodzio1988 »

Ponownie Gauss
Qwertyluk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 54
Rejestracja: 1 lis 2016, o 18:06
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Będzin
Podziękował: 19 razy

Rozwiązywanie układów równań

Post autor: Qwertyluk »

Mógłbyś zademonstrować w jaki sposób?
miodzio1988

Rozwiązywanie układów równań

Post autor: miodzio1988 »

Przykłady znajdziesz w necie, więc do roboty
ODPOWIEDZ