Baza przestrzeni rozwiązań układów liniowych

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
gabriel_lms
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 21 mar 2016, o 14:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Tomaszów

Baza przestrzeni rozwiązań układów liniowych

Post autor: gabriel_lms »

Proszę o rozwiązanie i krótkie wyjaśnienie zadania.
Znajdź bazy przestrzeni rozwiązań układów równań.

\(\displaystyle{ \begin{cases}
x-y = 0\\
y-z = 0\\
z-t = 0
\end{cases}}\)


\(\displaystyle{ \begin{cases}
x + y -z = 0\\
x + 2y + t = 0
\end{cases}}\)


\(\displaystyle{ \begin{cases}
x + y + z -t = 0\\
2x - y - z - t = 0
\end{cases}}\)


Z góry dziękuję
miodzio1988

Baza przestrzeni rozwiązań układów liniowych

Post autor: miodzio1988 »

To gdzie się tam dokładnie gubisz? Gaussem działasz do 2 ostatnich,m pierwsze zadanie jest oczywiste
ODPOWIEDZ