Mam problem z zadaniem na elektronikę.
Muszę rozwiązać układ trzech równań z trzema niewiadomymi.
\(\displaystyle{ \begin{cases} I_{w}=I_{1}+ I_{2}\\E=I_{1} \cdot R_{1} + I_{w} \cdot R_{w}\\E=I_{2} \cdot R_{2} + I_{w} \cdot R_{w} \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ E = 10\, V \\ R_{w} = 3\, k\Omega \\ R_{1} = 1\, k\Omega \\ R_{2} = 3 \, k\Omega}\)
Rozwiąż układ
-
- Użytkownik
- Posty: 3
- Rejestracja: 15 lis 2016, o 16:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Szczecin
Rozwiąż układ
Ostatnio zmieniony 21 lis 2016, o 16:56 przez Afish, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Poprawa wiadomości.Nie podpinaj się pod cudze tematy.
Powód: Poprawa wiadomości.Nie podpinaj się pod cudze tematy.