Uzasadnij następującą równość

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
max123321
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3396
Rejestracja: 26 maja 2016, o 01:25
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 981 razy
Pomógł: 3 razy

Uzasadnij następującą równość

Post autor: max123321 »

Uzasadnij następującą równość ( dla dowolnych wektorów \(\displaystyle{ u,v,w}\) i skalarów \(\displaystyle{ w,s}\))
\(\displaystyle{ s\left( ru+v\right)+w=\left( rs\right)u+\left( w+sv\right)}\)

Proszę o sprawdzenie:

\(\displaystyle{ s\left( ru+v\right)+w=}\)rozdzielność mnożenia względem dodawania\(\displaystyle{ =\left( s\left( ru\right)+sv \right)+w=}\)łączność\(\displaystyle{ =s\left( ru\right)+\left( sv+w\right) =}\)
łączność i przemienność\(\displaystyle{ =\left( sr\right)u+\left( w+sv\right) =}\)przemienność
\(\displaystyle{ \left( rs\right)u+\left( w+sv\right)}\)

Dobrze?
Awatar użytkownika
Kacperdev
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3260
Rejestracja: 23 mar 2010, o 19:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 17 razy
Pomógł: 686 razy

Uzasadnij następującą równość

Post autor: Kacperdev »

W jednym miejscu brakuje domknięcia nawiasu, ale ogólnie dobrze.
max123321
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3396
Rejestracja: 26 maja 2016, o 01:25
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 981 razy
Pomógł: 3 razy

Uzasadnij następującą równość

Post autor: max123321 »

W którym?
Awatar użytkownika
Kacperdev
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3260
Rejestracja: 23 mar 2010, o 19:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 17 razy
Pomógł: 686 razy

Uzasadnij następującą równość

Post autor: Kacperdev »

A nie, w porządku.
Sorki.
ODPOWIEDZ