Witam, mam 2 pytania z algebry liniowej. Proszę o odpowiedź. Tak lub nie.
Niech \(\displaystyle{ \left( V, \left\langle , \right\rangle \right)}\) będzie przestrzenią unitarną, \(\displaystyle{ \dim V <\infty}\), wtedy:
a) dopełnienie ortogonalne dowolnego podzbioru \(\displaystyle{ W \subset V}\) jest podprzestrzenią \(\displaystyle{ V}\) . (dałabym tak)
f) wymiar \(\displaystyle{ V}\) jest liczbą parzystą (dałabym nie)
Przestrzeń unitarna
Przestrzeń unitarna
Ostatnio zmieniony 22 cze 2016, o 14:37 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .