Proszę o pomoc w takim oto zadaniu:
Obliczyć \(\displaystyle{ det(3( A^{T}) ^{-1} )}\), jeżeli wiemy, że \(\displaystyle{ det A = 6}\) i \(\displaystyle{ rz A = 6}\).
Wyznacznik macierzy
- PiotrowskiW
- Użytkownik
- Posty: 649
- Rejestracja: 14 lis 2011, o 20:59
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wojkowice
- Podziękował: 26 razy
- Pomógł: 67 razy
Wyznacznik macierzy
\(\displaystyle{ detA=det(A^{T})}\)
\(\displaystyle{ det(A^{-1})=(detA)^{-1}}\)
\(\displaystyle{ det(k \cdot A)=k^{rzad~macierzy A} \cdot detA}\)
\(\displaystyle{ det(3 \cdot (A^T)^{-1})=3^{6} \cdot det[(A^T)^{-1}]=\cdots}\)
\(\displaystyle{ det(A^{-1})=(detA)^{-1}}\)
\(\displaystyle{ det(k \cdot A)=k^{rzad~macierzy A} \cdot detA}\)
\(\displaystyle{ det(3 \cdot (A^T)^{-1})=3^{6} \cdot det[(A^T)^{-1}]=\cdots}\)